Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två ungdomar misstänkta för mordbrand

En förundersökning om mordbrand vid Källskollan i Norberg pågår just nu. Brottet skedde i början av juli i år. Två ungdomar är nu misstänkta för gärningen.

Annons
I början av juli i år såg vittnen hur det slog upp lågor vid Källskolan. Nu är två ungdomar misstänka för dådet.

Fagersta-Posten har tidigare rapporterat om att allmänheten den dagen såg lågor slå upp mot skolans vägg och att det fanns uppgifter om att pingisrack och plast eldats. Åklagare Karolin Hellsberg, som leder förundersökningen, berättar att det är den händelsen som utreds.

Däremot kan hon inte, med hänsyn till utredningen, bekräfta uppgifterna om vad det är som har eldats.

– De misstänkta är inte förhörda än så jag vet inte deras inställning till den här händelsen, säger hon.

När utredningen är klar ska åklagaren ta ställning till om bevisen räcker för att väcka åtal. Karolin Hellsberg ser inget samband mellan det här fallet och branden på Elsa Andersons konditori.

– Jag kan inte se någon koppling alls till konditoribranden, det här är snarare ett utslag för ungdomligt oförstånd, säger hon.

Victoria Åkerlund, rektor på F–6-skolan Källskolan, känner till att en förundersökning är inledd. Händelsen inträffade under lovet och bland annat därför har ingen information gått ut till föräldrar.

– Vi har inte informerat om just det här. Men på ett föräldramöte nyligen pratade vi om skadegörelsen den senaste tiden, säger Åkerlund.

Mer läsning

Annons