Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu införs papperlösa kvitton i matbutiker

Under första halvåret 2018 kommer kunderna på Willys och Hemköp kunna välja om de vill ha digitala kvitton. Det för att förenkla och spara på miljön.

Annons

Under hösten har ett antal butiker testat de digitala kvittona, och nu införs de på alla butiker, skriver Axfood i ett pressmeddelande.

"Piloten har hittills fallit ut till belåtenhet och visar den senare utvärderingen detsamma kommer vi att gå i skarpt läge till kund någon gång under första halvåret 2018", säger Bo Bäckström, systemchef på Axfood.

Ungefär 1,7 miljarder papperskvitton skrivs ut varje år enligt Svensk Handel. Det motsvarar 60 000 träd. De flesta papperskvittona hamnar direkt i papperskorgen.

"Det här rimmar helt med vårt hållbarhetsarbete. Om kunderna i samtliga våra ca 500 butiker skulle välja digitala kvitton skulle det betyda att vi sparar drygt 255 miljoner papperskvitton om året", säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

Foto: Axfood

Redan före sommaren kommer de kunder som handlar på Hemköps och Willy att kunna välja bort papperskvittot och i stället få ett kvitto per e-post.

Kunderna ska själva få välja om de vill ha digitala kvitton eller papperskvitton. De som väljer den digitala varianten får ett kvitto i mejlen som de till exempel direkt kan kontrollera i sin mobiltelefon.

Annons