Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polischef får inte nytt toppjobb – nobbas efter Lena Tysk-affären

Carin Götblad, regionpolisområdeschef i region Mitt, var en av fem personer som sökte tjänsten som polischef i region Syd – men hon fick inte jobbet. Det skriver SVT Västmanland.

Annons

Carin Götblad, regionpolischef för region Mitt, fick inte jobbet som polischef för region Syd på grund av Lena Tysk-affären.

Att Carin Götblad var en av de mest meriterade som sökte jobbet som polischef för region Syd hjälpte inte. Enligt SVT Västmanland var det Lena Tysk-affären som gjorde att hon inte fick jobbet.

– Vi har sett det mediala fokuset som legat på Carin Götblad det senaste året, bland annat Lena Tysk-affären, och vi tror inte att det här hade blivit det bästa för henne med tanke på vad hon hade med sig i bagaget, säger Fredrik Brokopp, kommunikationsansvarig på polisförbundet i region Syd, till SVT Västmanland.

Carin Götblad har bland annat fått kritik för att hon inte flyttade Lena Tysk från sin position direkt när det blev känt att hon hade hotat lokalpolisområdeschef Agneta Kumlin.

Istället är det Carina Persson, i dag biträdande chef för region Väst, som blir ny polischef i region Syd. Rikspolischef Dan Eliasson var den som fattade beslutet.

– Det har också varit fackets önskan. Carin Götblad är inte helt okontroversiell även om hon har många styrkor, säger Fredrik Brokopp till SVT Västmanland.

Övriga sökanden var Tomas Rosbenberg, chef för Sydvästra Götaland, Jarl Holmström, andreman för region Syd, och Åsa Palmqvist, näst högste chef i region Bergslagen.

Annons