Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen misstänker att torsdagens bränder kan vara anlagda – söker vittnesuppgifter

Under torsdagen har två nya skogsbränder brutit ut i Västmanland, en i Nässelbo utanför Möklinta och en i Ramnäs. Polisen söker nu vittnesuppgifter från de båda bränderna eftersom det inte går att utesluta att bränderna kan vara anlagda.

Annons
Vid lunchtid upptäcktes en brand i terrängen i Nässelbo strax intill länsväg 826 cirka 6,5 kilometer väster om Möklinta. Foto: Niklas Hagman

Vid 11.40 kom larmet om en skogsbrand i terrängen i Nässelbo utanför Möklinta. Några timmar senare var branden släckt och markägaren fick ta över ansvaret för eftersläckning och kontroll.

Drygt fyra timmar senare, klockan 15.47, upptäcktes ytterligare en brand ungefär 2,5 kilometer väster om Ramnäs i Surahammars kommun. Där väntas räddningstjänsten vara kvar till sena torsdagskvällen för att sedan lämna över till markägaren.

Enligt polisen går det inte att utesluta att bränderna kan vara anlagda och man är därför intresserad av iakttagelser från allmänheten. Vittnesuppgifter gällande exempelvis fordon eller personer som rört sig i områdena kring bränderna lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

De båda brandplatserna har spärrats av för teknisk undersökning.

Mer läsning

Annons