Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen på jakt efter trimmade epa-traktorer – två bilar tagna i beslag

Två epa-traktorer blev tagna i beslag i Fagersta och Norberg på onsdagen. Båda var trimmade för att nå högre hastigheter än de lagstadgade 30 kilometer i timmen – en av dem körde mer än dubbelt så fort.

Annons

Just nu genomför polisen i länet en särskild satsning mot epa-traktorer. En epa-traktor har en högsta tillåten hastighet på 30 kilometer i timmen. För att köra en sådan krävs ett körkort för EU-moped, som man kan ta från och med 16 års ålder. Det är särskilt de här två reglerna som polisen kommer kontrollera lite extra framöver, berättar Lars Jansson, förundersökningsledare vid Fagerstapolisen.

På onsdagen den 24 januari tog polisen inte mindre än två epa-traktorer i beslag. Båda epa-traktorerna körde snabbare än 30 kilometer i timmen, vilket gör att de tekniskt sett räknas som vanliga personbilar och kräver B-körkort. Det ena fordonet stoppades på riksväg 68 i Fagersta och det andra i Norberg. Hastigheten på epa-traktorn i Norberg mätte polisen till 73 kilometer i timmen, mer än dubbelt så snabbt som tillåtet.

Förarna av epa-traktorerna var i båda fallen födda 2002 och saknade B-körkort. De båda förarna är nu misstänkta för olovlig körning.

Annons