Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar – extra stor risk för inbrott nu

Ska du resa bort i helgen? Under sportlovet, då många är bortresta, finns en förhöjd risk för bostadsinbrott. Hittils har det skett minst två inbrott och ett inbrottsförsök i länet de senaste dygnen. Polisen har indikationer på att kringresande kriminella utnyttjar tillfället.

Annons

– Den senaste tiden har vi haft några bostadsinbrott, bland annat i bostadsområdena Skiljebo och Hemdal, säger Lars Jansson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Västerås, i ett varnande meddelande från polisen i Västmanland.

Han fortsätter:

– Det är ju ett sportlov som pågår och en del är bortresta. Vi har indikationer på att kringresande kriminella personer kan utnyttja tillfället för att begå inbrott, säger han.

Två villor på Skiljebo i Västerås utsattes för inbrott i torsdags kväll. En Arbogabo har också anmält ett inbrottsförsök som skedde i onsdags.

Polisen råder allmänheten att hålla koll i sitt bostadsområde och att snabbt höra av sig till polisen om man ser något som väcker uppmärksamhet.

– Vi är tacksamma för alla som ringer och tipsar oss om sina iakttagelser, utan de boendes hjälp blir vårt arbete svårare, säger Lars Jansson.

Historiskt har ytterområden och bostadsområden i nära anslutning till större genomfartsleder större risk att drabbas av bostadsinbrott. Sannolikt är det på grund av att det är nära till flyktvägar efter inbrottet.

Läs också: TV: Polisen berättar om inbrottsvåg – så undviker du att drabbas

För Plus-kunder: KARTA: Här sker inbrotten – se hur många som anmälts där du bor

Annons