Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för rullande verkstäder: Servar illegal lastbilstrafik

Polisen varnar för rullande verkstäder på rastplatser och längs vägar. De misstänks serva illegal lastbilstrafik. Polisen i Västerås får in allt fler tips skriver Sveriges Radio Västmanland.

Annons
Foto: Jonas Ekströmer

Polisen misstänker att de mobila bilverkstäderna försörjer många av de tusentalet utländska långtradarna som stannar längre i Sverige än vad de har lov till. Bland annat erbjuder verkstäderna bränsle, däck och reservdelar skriver Sveriges Radio Västmanland, SR.

– De behöver aldrig uppsöka en svensk verkstad i normalfallet. Och det gör ju att utlandsregistrerade fordon kan fortsätta att bedriva inrikestrafik här i Sverige, utan att behöva lämna landet, säger Roger Ogemar, bilinspektör vid trafikpolisen i Västerås, till SR.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Kraftig minskning av bilbränder i Västerås: ”De som tände på kan ha flyttat”

Han menar att polisen har svårt att komma åt verkstäderna eftersom det inte är olagligt att laga fordon på en parkering.

– Det vi på polisen skulle vilja, det är att komma åt den olagliga trafiken som kräver de här servicestoppen. Så att vi liksom blir av med deras kunder också, säger Roger Ogemar.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Allt fler vägar saltas trots protester – därför sandar Trafikverket inte i stället

Annons