Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polishelikopter över Sala jagade värdetransportrånare – flyktbilen ska ha hittats i Heby

Polisen i Västmanland hjälpte till i jakten efter rånarna i Enköping. Två troliga flyktbilar hittades i Heby och i Sala.
Tåg mellan Västerås och Sala ställdes in i samband med händelsen.

Annons

– Vi kommer att ta två bilar i beslag. Den ena är anträffad i Heby och den andra i Sala. Sedan återstår att bekräfta att det är rätt bilar givetvis, säger Lars Sundin, RLC-befäl i Uppsala.

På vilket sätt är bilarna kopplade till rånet?

– Vi tror att de användes som flyktbilar. Anledningen till att vi misstänker det är att vi fått vittnesuppgifter. Bilarna kommer att plockas in för teknisk undersökning.

Västmanlandspolisen har hjälpt till i sökandet efter värdetransportrånarna.

– Ja, rånarbilen ska ha gått norrut och då blir Sala och Heby intressant för oss. Vi har även polispatruller på plats som hjälper till i sökandet efter värdetransportrånarna, säger Ivan Åslund LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

Det var tre rånare med automatvapen som slog till mot en värdetransport i Enköping vid 11-tiden på tisdagen.

Ett stort område spärrades därefter av i centrala delarna av Enköping och polisen sökte med helikopter. Senare, vid 15-tiden, ställdes också tåg in mellan Sala och Västerås och polisen sökte igenom området kring Sala station. Efter drygt 20 minuter var tågtrafiken åter i rullning.

Värdetransporten som utsattes för rånförsöket tillhör företaget Loomis. Rånarna kom inte över några pengar utan lämnade platsen innan rånet var fullbordat.

– Vi har flera poliser, bilar och hundpatruller som hjälper till i jakten, säger Linnea Hultberg befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Senare greps tre personer och fördes till polisstationen i Uppsala där de förhördes under kvällen.

Mer läsning