Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga gymnasieelever i länet driver egna företag

1 122 gymnasieelever i Västmanland driver egna UF-företag i år, enligt ny statistik från Ung Företagsamhet i Västmanland. Det innebär ett nytt rekord för regionen.

Annons
UF-mässa.

Under läsåret 2017/2018 driver 1 122 gymnasieelever 343 UF-företag i Västmanland. Det innebär en ökning med 246 elever och över 100 företag sedan förra året, enligt statistiken.

– Jag är stolt över att inte bara slå det tidigare rekordet 891 elever utan att vi i år nått milstolpen 1 000 UF-elever. Vi hade förhoppningar inför året att nå 1 000 elever men att vi skulle landa på hela 1 122 elever är över alla förväntningar, säger Johan Eliases, regionchef på Ung Företagsamhet i Västmanland i ett pressmeddelande.

TV: Häng med in på största UF-mässan hittills

– Tillväxten ligger på närmare 30 procent och i år är det främst kommunala skolor i Västerås som haft högst tillströmning av nya UF-elever.

Det är främst populärt att driva UF-företag på högskoleförberedande program.

– Jag är väldigt glad över att så många gymnasieelever driver UF-företag i år. Samtidigt är jag bekymrad över att inte fler elever på yrkesprogrammen får möjligheten. Många av dem ska direkt ut i ett liv som företagare eller anställda i småföretag, det borde vara självklart för alla att öva på entreprenörskap och företagande i gymnasieskolan, säger Johan Eliases.

UF i Västmanland firar att fler unga startar företag. Foto: Ung Företagsamhet

Fakta: UF Västmanland läsår 2017/2018

•    Antal elever som driver UF-företag: 1 122 elever    

•    Antal UF-företag: 343

•    Antal UF-lärare: 150                                               

•    Antal UF-rådgivare: 330

•    Antal skolor som har utbildningen: 24 

Källa: Ung Företagsamhet i Västmanland

Läs mer: UF-mässan 2017 största någonsin i Västmanland

Mer läsning

Annons