Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir helgen – "vintervädret sjunger på sista versen"

Räkna med fint vinterväder på lördagen. På söndag och i början av nästa vecka blir det milt och ostadigt. "Den som gillar vinter få passa på att njuta", säger meteorologen Nitzan Cohen.

Annons

Sista chansen? Lördagen blir solig och klar – sedan blir det mulet och ostadigt till nästa vecka.

Fredagen har bjudit på klassiskt februariväder som fortsätter in på lördagen.

– Det blir sol och klart på lördagsmorgonen och håller i sig på dagen också, med temperaturer mellan noll och tre minusgrader, säger Nitzan Cohen, meteorolog på Foreca.

Lördagen blir något mindre blåsig jämfört med fredagen.

– Det blir mest svag till måttlig vind från väst eller nord väst. På eftermiddagen rör sig slöjmoln in och ganska snabbt övergår de i tätare moln. Under natten till söndag väntas det bli snöfall och fortsatt minusgrader, säger Cohen.

"Vintervädret sjunger på sin sista vers"

På söndag morgon kan det bli mer regninslag, särskilt i området kring Mälaren medan norra länsdelen kan ha fortsatt snöfall under förmiddagen.

– Mitt på dagen blir det mest mulet och temperatur runt någon plusgrad. Det blir töväder. Så det fina vintervädret sjunger på sin sista vers, säger Nitzan Cohen.

På söndagskvällen kommer en svagare högtrycksrygg som ger tillfällig kyla.

– Det gör att snön kommer att ligga ett litet tag. Men på måndagen tar mildluften över på allvar. Det kan komma mycket moln och tidvis även regn eller blötsnö.

Läs också: 50 graders temperaturskillnad i Västerås 2016

Plusgrader hela nästa vecka

Det milda vädret fortsätter även på tisdagen – då det kan bli regn och uppåt fem plusgrader.

– De som tycker om soligt vinterväder får passa på att njuta på lördagen, för sedan blir det besvärligare väder, säger Nitzan Cohen och tillägger:

– Vi har en pendling kring nollan och plusgrader de närmaste dagarna. Man får nog räkna med besvärligt väglag till och från.

Det milda vädret ska fortsätta under hela nästa vecka, enligt Forecas långtidsprognos. På nätterna kan det dock bli minusgrader med risk för hala vägar på morgonen.

Annons