Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så stora skatteskulder har länsborna

Skatteskulden varierar mellan de olika kommunerna i länet. Högst snittskuld har boende i Hallstahammar med närmare 170 000 kronor per person. Boende i Skinnskatteberg har lägst skulder med strax över 50 000 kronor i snittskuld.

Annons
Den genomsnittlige Hallstahammarsbon har nästan 170 000 kronor i skatteskuld.

I hela riket ligger genomsnittet för skatteskulder på 167 205 kronor per person, enligt siffror från Kronofogdemyndigheten.

– Alla svenskar är ju skattskyldiga, så det finns många som kan få skatteskulder, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogdens analysenhet, till Nyhetsbyrån Siren.

Skinnskatteberg är den kommun i länet där flest invånare, 1,46 procent, har skatteskulder. Kommunen med lägst antal invånare med skatteskulder är Västerås med 0,61 procent.

Den vanligaste orsaken till skulder hos Kronofogden är obetald skatt. I början av 2017 var det totala skuldbeloppet i Sverige närmare 11 miljarder, fördelat på 64 000 personer runt om i landet.

– Alla får inte kvarskatt, men det kan innebära problem för vissa. En del kanske missar att betala, andra kanske inte har satt undan tillräckligt mycket pengar, fortsätter han.

Annons