Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så stora skatteskulder har länsborna

Skatteskulden varierar mellan de olika kommunerna i länet. Högst snittskuld har boende i Hallstahammar med närmare 170 000 kronor per person. Boende i Skinnskatteberg har lägst skulder med strax över 50 000 kronor i snittskuld.

Annons
Den genomsnittlige Hallstahammarsbon har nästan 170 000 kronor i skatteskuld.

I hela riket ligger genomsnittet för skatteskulder på 167 205 kronor per person, enligt siffror från Kronofogdemyndigheten.

– Alla svenskar är ju skattskyldiga, så det finns många som kan få skatteskulder, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogdens analysenhet, till Nyhetsbyrån Siren.

Skinnskatteberg är den kommun i länet där flest invånare, 1,46 procent, har skatteskulder. Kommunen med lägst antal invånare med skatteskulder är Västerås med 0,61 procent.

Den vanligaste orsaken till skulder hos Kronofogden är obetald skatt. I början av 2017 var det totala skuldbeloppet i Sverige närmare 11 miljarder, fördelat på 64 000 personer runt om i landet.

– Alla får inte kvarskatt, men det kan innebära problem för vissa. En del kanske missar att betala, andra kanske inte har satt undan tillräckligt mycket pengar, fortsätter han.

Mer läsning

Annons