Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se Cecilias spöklika fotokonst från Vilhelminaparken

Fyra färggranna figurer dansar svävande, nästan genomskinliga runt ett upplyst träd i Vilhelminaparken. Bilden är varken manipulerad eller övernaturlig, det är fotografen själv som syns. "Jag sprang runt trädet och stod fem sekunder på varje lampa" säger Cecilia Hansen.

Annons

Hon fick idén till bilden när hon passerade Vilhelminaparken på väg hem till Västanfors efter ett eftermiddagsskift på Epiroc. Lamporna som lyser upp trädet i parken skiftar färg med jämna mellanrum mellan grönt, rött, rosa och blått.

– Jag hade fotograferat ljuset från en ficklampa i en gångtunnel med lång slutartid och sett effekten, det blev som ett ljusspår. Jag ville testa det vid trädet.

Läs också: Magisk sommarkväll i Riddarhyttan vann i juli

Cecilia Hansen i sin egenregisserade bild från Vilhelminaparken. Den är tagen med 30 sekunders slutartid. Bild: Cecilia Hansen

Cecilia gjorde ett försök en kväll i Vilhelminaparken men det lyckades inte så bra. Nästa gång klädde hon sig i vitt för att synas bättre. Hon ställde in kameran på lång exponering, 30 sekunder, och sprang in i bild. Sedan rörde hon sig runt trädet, stannade ungefär fem sekunder på varje lampa i takt med att de skiftade färg.

Det här är en väldigt genomtänkt och välregisserad bild – du måste vara fotointresserad?

– Ja, jag gick en fotoutbildning på gymnasiet i Uppsala, grafiskt utbildningscenter. Sedan när jag satt och jobbade med kakelreglage i Märsta så ringde de från Epiroc där jag hade sommarjobbat och frågade om jag ville ha jobb. Då flyttade jag till Fagersta, men jag är uppväxt i Karbenningby.

Cecilia Hansen. Bild: Privat

Cecilia vinner tre trisslotter för sin coola bild. Om du vill vara med och tävla till nästa månad går det bra att ladda upp din bild på Fagersta-Postens sajt.

Samtliga inskickade bilder den här månaden:

Istapparna hänger tunga efter väderomslag. Bild: Hanna Fargve
Bilden är tagen i Ombenning vid dammen ovanför hyttbacken - en av traktens vackra platser. Vattenflödet varierar över året om med väderleken. För en månad sedan så var ett sammanhängande isfall och ännu vackrare. Bild: Anders Åkerström

Mer läsning

Annons