Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnskatteberg och Norberg värsta tv-avgift-smitarna i länet

Skinnskatteberg och Norberg är kommunerna i Västmanland där största andelen invånare har skulder till Radiotjänst visar en sammanställning av Hem och hyra.

Annons

Den vanligaste typen av skuld till Kronofogdemyndigheten är obetalda räkningar till Radiotjänst. Det visar statistik från Kronofogdemyndigheten som Hem och hyra sammanställt. Skinnskattebergs kommun toppar listan över kommunerna i Västmanlands län med störst andel invånare som har skulder till Radiotjänst. 2,03 procent av Skinnskattebergs invånare har smitit från tv-avgiften och har skulder hos Kronofogdemyndigheten. I snitt ligger skulden på 10 866 kronor.

Silverplatsen tar Norbergs kommun där 1,81 procent av invånarna har skulder till Radiotjänst hos Kronofogden. Näst efter Arboga har också Norberg de näst största tv-avgiftskulderna i länet, i genomsnitt 12 824 kronor.

– Om du hamnar i ekonomisk knipa så är förmodligen det första jag skulle strunta i att betala just tv-avgiften. Det finns annat som har allvarligare konsekvenser, säger Johan Krantz, analytiker vid Kronofogden till Hem & Hyra.

Fagersta placerar sig mitt på listan i länet med en andel på 1,35 procent som har tv-avgiftskulder hos Kronofogden.

Mer läsning

Annons