Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16 röster mot 15 när Skinnskattebergs budget klubbades i fullmäktige

Socialdemokraterna och Alliansen var i stora drag överens men det blev votering när budgeten för 2017 skulle klubbas av Skinnskattebergs fullmäktige.

Annons

Vid senaste fullmäktigesammanträdet i Skinnskatteberg, i måndags, klubbades budgeten för 2017 samt planen för 2018 och 2019 igenom.

Carina Sándor (L), kommunalråd, inledde med att berätta hur förutsättningarna sett ut, att alla partier bjudits in till budgetberedningarna där Socialdemokraterna och Alliansen deltagit.

Lena Lovén Rolén (S) konstaterade att de flesta satsningar är Alliansen och Socialdemokraterna överens om, bland annat skolans ytterligare pedagoger. Alliansens budget innehöll förslaget om att anslå två miljoner extra att använda till nyanlända elever men också för elever med särskilda behov och elevhälsan. De två miljonerna ska räcka till en pedagog till förskolan, tre pedagoger till skolan och en utökning av skolledningen.

Men med reformutrymmet från regeringen, de så kallade välfärdsmiljarderna, ville Socialdemokraterna annorlunda än Alliansen, något som Fagersta-Posten tidigare berättat om.

Läs mer: Strid i Skinnskatteberg om regeringens välfärdsmiljarder

Johan Håden (SD) kommenterade Alliansens budget som välarbetad och sade att partiet hade för avsikt att stötta budgeten, vilket kom att få en avgörande betydelse för resultatet då Sverigedemokraterna är har en vågmästarroll i Skinnskattebergs fullmäktige.

När två förslag fanns att rösta mellan, Alliansens mot Socialdemokraternas, stod det efter votering klart att Alliansen vann med 16 röster mot Socialdemokraternas 15.

--------------------

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nya app här.

Mer läsning

Annons