Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen gick segrande ur budgetstriden

"Det var en hård debatt", säger Carina Sándor (L), kommunalråd i Skinnskatteberg.

Annons

Skinnskattebergs politiker kunde på onsdagens fullmäktige slutligen besluta om nästa års budget. Valet stod mellan Socialdemokraternas, Vänsterpartiets, Miljöpartiets och Alliansens budgetförslag – där Alliansen drog längsta strået.

Varför är er budget bäst för Skinnskatteberg?

– Övergripande tycker vi att vår budget ger bäst svar på Skinnskattebergs utmaningar, säger Carina Sándor.

Vilka är den nya budgetens viktigaste satsningar?– Förutom att jobba med att anpassa kommunen till fler invånare satsar vi även på rätten till heltid inom vård och omsorg samt att få Skinnskatteberg mer attraktivt, genom till exempel upprustning av fastigheter, Masbo IP och lekplatser, säger Carina Sándor.

Vilka av kommunens behov ligger bakom Alliansens prioriteringar?– Det är de utmaningar Skinnskatteberg står inför, med ett ökat antal invånare, behov av fler arbetstillfällen, bostäder, förskoleplatser och skollokaler.

Alliansens budget vann med 16 röster, varav två från kom från SD. Sossarnas budget fick 13 röster medan vänstern la ner sina två röster.

– Vi valde att inte rösta, och reserverade oss mot hela budgeten. Det sker saker i verksamheterna som politiken inte får ta del av, till exempel om varför personal säger upp sig och att vi har svårt att rekrytera. Det blir svårt att ta ställning till om budgeten är rätt prioriterad, säger Fredrik Skog (V), som sitter i kommunfullmäktige i Skinnskatteberg.

– Det var en hård debatt. Jag hade önskat mer fokus på själva budgetarna, inte varför Alliansen tillåter att SD röstar på vår budget, säger Carina Sándor (L).

– Det klart att SD har rätt att rösta på dem, men Alliansen vet att de har stöd från SD och driver igenom sin politik med hjälp av dem. Det går inte att komma ifrån, säger Fredrik Skog (V).

Mer läsning

Annons