Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättrade sig efter flytten - slipper fängelse

Har varit drogfri sedan flytten till Skinnskattebergs kommun.

Annons

Under tiden i Stockholm gjorde den 39-årige mannen sig skyldig till en lång rad av brott. Han stal saker, körde drograttfull och uppträdde drogpåverkad. Alla brott hade sitt ursprung i mannens då pågående drogmissbruk och behovet att skaffa pengar till det.

Gång på gång återföll han i brottslighet efter olika tingsrättsdomar men lyckades inte få rätsida på sitt liv.

Sedan hamnade han på behandlingshem i Skinnskattebergs kommun och den flytten gör att han nu slipper fängelse, efter en dom i Södertörns tingsrätt.

Det har nämligen visat sig att mannen, som missbrukat narkotika sedan före tonårstiden, lyckats hålla sig drogfri under hela tiden han bott på behandlingshemmet i Skinnskattebergs kommun.

Tingsrtten skriver att det "är mycket positivt med tanke på omständigheterna kring hans tidigare missbruk". Om allt varit som tidigare med mannen och hans drogmissbruk, så hade rätten börjat med att döma honom till sex månaders fängelse, plussat på med en månad på grund av hans återfall, och eventuellt förverkat en eller annan månad av tidigare villkorligt medgivet fängelsestraff.

Nu döms mannen i stället till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Den planen innebär att han bor och behandlas på behandlingshemmet i Skinnskattebergs kommun under strikta rutiner under ett år och att han därefter ställs under övervakning.

I praktiken kommer han alltså att vistas med restriktioner och kontrolleras noga under längre tid än om han suttit i fängelse.

Missköter han sig i något avseende under hela den tiden så kommer åklagaren att genast kräva hos tingsrätten att 39-åringen åker in i fängelse igen.

Mer läsning

Annons