Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bron över Hedströmmen ska byggas om – ökad tung trafik genom Skinnskatteberg

I samband med föreberedelser inför broförstärkning kommer riksväg 68 att vara avstängd vecka 39. Vägen leds om genom Skinnskatteberg.

Annons

Riksväg 68 vid bron över Hedströmmen kommer att vara avstängd fem dagar i vecka 39, mellan den 25 september och 29 september. Under dessa dagar kommer trafiken att ledas om via väg 233 och 661. Invånarna i Skinnskattberg får därför räkna med mer trafik än vanligt.

Bron på riksväg 68 ska byggas om. Trafiken kommer att ledas om genom Skinnskatteberg.

Riksväg 68 är en väg där många lastbilar passerar dagligen och är därför hårt belastad. Därför förstärks och underhålls nu bron över Hedströmmen.

– Det vi kommer att göra under vecka 39 är att schakta upp och mäta för att kunna fortsätta projekteringen och planeringen inför sjävla förstärkningen av bron, säger Gunnar Axelsson, projektledare på Trafikverket.

De kommer att mäta och se om eventuella rörelser stämmer överens med analys- och bärighetsberäkningen. Detta behöver göras inför att brons båda vägbankarna ska förstärkas. Även brolager kommer att bytas ut.

Om allt går enligt plan kommer Trafikverket att utföra arbetet på bron under tidig vår nästa år.

– Det här är en del av ett större projekt där man jobbar med att förstärka hela vägsträckan mellan Ludvika och Köping, berättar Gunnar Axelsson.

Karta över hur vägen kommer att ledas om under tiden riksväg 68 är avstängd. Bild: Trafikverket

Mer läsning

Annons