Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygdens gamla fotografier

Under söndags eftermiddagen invigdes utställningen Riddarhyttan söderut med både cider och salta pinnar. Gamla fotografier från den södra delen av Riddarhyttan är det som står i fokus i år.

Annons
Barbro Bergquist är ordförande i Riddarhyttans hembygds och intresseföreningen. Här står hon framför gamla bilder av Konsum.

Riddarhyttan. Utställningen som arrangerats av Riddarhyttans hembygds och intresseförening öppnade under söndagen, där fotografier har hängts upp i både korridor och i en sal.

Fotografierna, som mestadels är tagna av bortgångna fotografer under 50-talet, visar hur södra Riddarhyttan såg ut och människorna kopplade till platsen.

– Förhoppningen är att fotografierna ska ge igenkänning hos betraktarna, att dem tycker att de är intressanta och roliga att se på, säger Gunne Ramberg som både tryckt upp de gamla bilderna och har en egen liten utställning tillsammans med Hans-Åke Karlsson.

I fjol hade utställningen 200 besökare sammanlagt.

– Det kommer mycket folk utifrån, men som kanske har en anknytning till Riddarhyttan, berättar Gunne Ramberg.

Utställningen har varit återkommande under fyra år, men detta är andra året som den håller till i Riddarhyttans skola. Utställningens fotografier byts dock ut varje år.

– Det finns mycket bilder i arkivet, så vi delar upp det varje år med olika teman och platser, säger Gunne Ramberg.

Utställningen håller på fram tills den 21 augusti.

Riddarhyttans skola.
Både Gunne Ramberg och Hans-Åke Karlsson har jobbat med utställningen. Men i år har de också varsin separat utställning i samband med föreningens.
Inge Jansson häller upp förfriskningar till besökarna.
91-åriga Klark Wikström vet det mesta om bygdens gamla invånare.

Mer läsning

Annons