Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eco-lodge nöp silverplats

Att somna gott inbäddad i en koja och laga mat över öppen eld tycks vara i ropet och en kontrast till ett i övrigt modernt samhälle.

Annons
Andreas Ahlsén driver vandrarhemmet Kolarbyn Eco-lodge i Skinnskatteberg. I veckan mottog anläggningen ett silverpris i Svenska turistföreningens priskategori Årets upplevelse 2014.

Med motiveringen: ”Den här anläggningen bjuder på en magisk vistelse som låter besökaren uppleva ett svenskt kulturarv på ett unikt och autentiskt sätt. Oavsett tid på året finns det alltid en anledning att besöka denna oas i hjärtat av vildmarken som inte lämnar någon oberörd. Här blir man sannerligen ”ett med naturen”, kammade Kolarbyn Eco-lodge hem en silverplats.

Svenska turistföreningen, STF, delar årligen ut pris till Sveriges bästa vandrarhem/hotell- och fjällstation. I kategorin Årets upplevelse tog Skinnskattebergs vandrarhem Kolarbyn Eco-lodge en hedrande andraplats.

– Det känns verkligen jättekul att få pris i just den kategorin. Det är ett bra kvitto på att vi gör någonting som folk tycker om. Det är hela verksamheten som får ett bra betyg och inte bara en viss del, säger Kolarbyn Eco-lodge ägare Andreas Ahlsén.

Anläggningen är öppen året om men flest besökare väljer att bo primitivt under sommarhalvåret.

– Vi kommer satsa mer på vinteraktiviteter så som vandring, säger Andreas Ahlsén.

Mer läsning

Annons