Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får intensivvård efter fallolycka

En 40-årig man skadades allvarligt när en telestolpe föll i Uttersberg på måndagen.

Annons
Polisen spärrade av kring platsen där olyckan skett.

Skinnskatteberg. Uppdraget var att ta bort gamla uttjänta telefonstolpar. Då gick något riktigt snett. Den 40-årige mannen föll till marken och skadades svårt. 

Telefonstolparna, från 1930-talet, längs länsväg 597 mellan Uttersberg och Riddarhyttan har gjort sitt. Därför ska de plockas ner.

Ett företag från Sala har fått uppdraget och arbetade för fullt på måndagsförmiddagen när olyckan inträffade.

Hur olyckan gått till är ännu oklart. Mannen, som kommer från Västerås, hade med så kallade stolpskor klättrat upp i stolpen. Stolpen stod på en bergsknalle och ramlade då plötsligt omkull.

40-åringen som var fastspänd vid stolpen med ett bälte följde med i fallet. En teori är att en av de vajrar som skulle staga upp stolpen av någon anledning har gått av.

Mannen fördes i ambulans till sjukhuset i Västerås och därifrån vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt uppgift var han vid medvetande direkt efter fallet. Mannen är allvarligt skadad och vårdas på intensivvårdsavdelning, men hans tillstånd är enligt sjukhuset stabilt.

Polisen spärrade av området runt platsen där stolpen stått och ska nu utreda vad som hänt. En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats och det är riksåklagaren som utreder olyckan.

Mer läsning

Annons