Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färnakocken Emma Eijre blev årets möteskock

Färna herrgårds kock, Emma Eijre, vann titelt årets möteskock, en tävling i att tillreda en tvårätters konferenslunch på kort tid.

Annons
Emma Eijre som blev årets möteskock

Av 18 av Sveriges bästa konferenskockar tog Emma Eijre titeln som Årets möteskock.

- Det känns fantastiskt bra, säger Emma Eijre.

Efter tävlingen har hon varit på en välförtjänt solsemester på Cypern.

Tävlingen går ut på att under tidspress tillreda en konferenslunch bestående av förrätt och huvudrätt. En vecka innan fick de välja ut råvaror och skriva en menypresentation. Under själva tävlingen ägnas en halvtimme åt att förbereda i det kalla köket, exempelvis skala och marinera. Sedan byter man kök och ska under 45 minuter tillreda fyra förrätter och fyra varmrätter. Då inför publik och jury.

- Det hade varit skönt att få den dubbla tiden, säger Emma om tidspressen.

Tempot har hon i kroppen från sitt yrke. Den största utmaningen låg i att på så kort tid visa så många tekniker som möjligt. Hon var även med i förra årets upplaga av tävlingen, då utan placering.

- Jag tror jag hade nytta av att vara förberedd på vad som väntade.

En förrätt bestående av torsk och pärlhöna till varmrätt tog Emma till seger i år. 

- Välj ut de bästa råvarorna för säsongen och tillaga dem med kärlek och respekt, är Emmas tips till matlagningsintresserade.

Årets möteskock arrangerades av eventföretaget Action Fairs.

Mer läsning

Annons