Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler stora föreställningar väntar på Korpen

Helgens utsålda Katt på hett plåttak var start på Korpens jubileumsfirande i år. Näst på tur är multiinstrumentalisten Ale Möller.

Annons
Lördagens Katt på hett plåttak var först ut bland Korpens jubileumsföreställningar i år och hade samtidigt Sverigepremiär.

Den 16 mars kommer Ale Möller till Kulturhuset Korpen i Skinnskatteberg. I Ale Möllers repertoar ingår mandola, dragspel och flöjter, skalmeja och kohorn. Med sig har han multiinstrumentalisten Olle Linder och keyboardisten och pianisten Mats Öberg.

Detta och lördagens teater, Katt på hett plåttak, är två av evenemangen som planeras rama in Korpens 10-årsfirande under året.

– Någon större grej väntas till sommaren. Runt fem större evenemang kan det bli, säger Staffan Bergman, sektorchef för kultur och fritid i Skinnskatteberg.

Han fortsätter:– I höst, i september eller oktober troligen, kommer bluegrassbandet Skinner mountain boys. De har slutat men gör en revivalkonsert under hösten.

I november planeras också en jubileumsbok att släppas om Kulturhuset Korpen.

– Det är om tankarna bakom Korpen och utvecklingen de tio första åren, säger Staffan Bergman.

– Det har gått fort men varit fantastiskt många roliga evenemang, säger han.

Grunden i Korpens verksamhet ska även i framtiden inriktas på att vara centrum för kulturskolan och grundskolans estetiska verksamhet, samt programverksamhet med bland annat teater, musik och dans.

Mer läsning

Annons