Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada utförsåkare intog skidbackarna i Källfallet

Backarna i Källfallet lockade många skidsugna familjer i helgen. ”Man behöver inte åka till Romme eller Sälen”, säger Fagerstabon Patrik Stenberg.

Annons
Många unga entusiaster fyllde Källfallets backar i helgen. Den som inte har eget kan hyra skidor, snowboard, pjäxor och hjälm på plats.

Det populära utflyktsmålet, som ligger strax norr om Riddarhyttan, har öppet fredagar, lördagar och söndagar, berättar Ulla Fredriksson, som sköter liften och är sekreterare och kassör i Motionsklubben Hyttan, som ideellt driver anläggningen.

– Vi har öppet varje helg så länge snön ligger kvar, säger hon och fortsätter:

– Vi vill ha låga priser så att folk ska kunna komma. Det viktiga är att de kan ha trevligt och att barnen kan lära sig att åka skidor.

Källfallet är alldeles lagom, tycker Lindesbergsbon Linnea Engman, som var där i lördags med sin familj för första gången.

– Vi är nöjda med backen. Avståndet hit och backen är alldeles lagom för barnen att börja åka skidor i. Själv har jag inte åkt på 15 år så jag tror att jag är lite ringrostig.

Fagerstabon Patrik Stenberg tycker det är bra att ställen som Källfallet finns.

– Det är ett underbart ställe! Det är två backar och det räcker. Man behöver inte åka till Romme eller Sälen. Och det är jättekul att det finns folk som håller i gång anläggningen frivilligt, säger han.

– Det är så roligt att se barnens framsteg och hur deras självförtroende växer, säger Ulla Fredriksson.

Sjuåriga Lova Stenberg, från Fagersta, har längtat mycket efter snön och trivdes bra i backarna.
Ulla Fredriksson, med i Motionsklubben Hyttan, är en av alla föreningens frivilliga som hjälps åt att driva Källfallets skidanläggning.
Många passade även på att skapa sig lite trivsel vid grillplatsen som ligger precis vid sidan av de båda backarna.
Den som inte har egen utrustning kan hyra skidor, snowboard, pjäxor och hjälm på plats. Avgiften är frivillig.
Fagerstabon Patrik Stenberg uppskattar Källfallet och att det finns skidanläggningar på nära håll.
Källfallet är en bra anläggning för nybörjare, menar Ulla Fredriksson, kassör och sekreterare i Motionsklubben Hyttan (Riddarhyttan), som håller i gång backarna.

Mer läsning

Annons