Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill sätta guldkant på tillvaron för de äldre

Det borde finnas alkohol att köpa alla dagar på Skinnskattebergs äldreboenden, tycker Bo Öberg (M), som skrivit en motion i frågan.

Annons
Positiva. Fler tillfällen att köpa alkohol på äldreboendet vore en bra idé, tycker Harry Gabrielsson och MarieAnne Karlsson på avdelningen Granen på Hemgården i Skinnskatteberg. ”Jag tror det kan glädja många”, säger Karlsson. ”Även om man bor här ska man väl ha något”, säger Gabrielsson. Motionen ska lämnas till kommunstyrelsen för beredning.

Vårdtagarna kan köpa alkohol på äldreboendet Granens höstfest och vid några högtider. Bo Öberg, andre vice ordförande i kommunfullmäktige, tycker att alkoholserveringen ska utökas.

– Om någon av de äldre vill ha ett glas vin en vanlig vardag så ska de väl få det. På en restaurang så kan man ju välja vin, vatten och annat, möjligheterna borde vara samma även om man bor på ett boende, säger Bo Öberg.

Det är ett sätt att sätta guldkant på tillvaron för de äldre, tycker han. Tanken är att alkoholen ska säljas till självkostnadspris, men att det ska hållas på en bra nivå.

– Till exempel ett glas till maten, och där får personalen bedöma utifrån varje individ, säger Bo Öberg, som tycker att förslaget är bra för dem som har svårt att ta sig till Systembolaget själv.

– Det kan ju vara att man måste ha med personal eller någon annan, om man till exempel är rullstolsburen.

Det finns en del att ta ställning till först, tycker Fredrik Skog (V), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Man vill ju veta konsekvenserna för personalen, som ska hantera det. Och man får väga in om en boende har alkoholproblem, och hur man ska göra då med försäljningen, säger han.

Mer läsning

Annons