Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knäppmora: ”Alla har ett socialt ansvar”

Innebandy är, precis som fotboll, ett sätt att förena människor. Och intresset att prova på sporten ökar bland ensamkommande i Skinnskatteberg.

Annons
Gabriel Andersson jobbar med ensamkommande ungdomar på Smedjan i Skinnskatteberg. Där har han passat på att introducera innebandy som sport.

Integrationsfrämjande SISU-bidrag har hjälpt Knäppmora AIK att kunna köpa in ytterligare kläder och spelarmaterial. Det berättar Gabriel Andersson, ordförande i klubben, som ser positivt på kommunens nyantagna föreningsbidrag på en miljon kronor.

– Det är väldigt bra och gynnsamt för Skinnskatteberg. Vi kommer försöka ta del av pengarna, säger han.

Gabriel Andersson jobbar med ensamkommande ungdomar på Smedjan i Skinnskatteberg. Där har han passat på att introducera innebandy som sport.

– Det har gått från att jag får förklara att det är som ishockey fast inomhus till att de frågar när nästa match är. Jag brinner för innebandy och vill att alla ska veta hur det går till. Det är viktigt att visa att alla är välkomna.

Känner ni som förening ett socialt ansvar?

– I grund och botten tycker jag alla har ett socialt ansvar, säger Gabriel Andersson.

På vilket sätt kan ni som förening bidra till att stärka integrationen?

– Innebandy kan vara en möjlig väg och vi som förening har ju filosofin att alla ska känna tillhörighet. Man kommer ut och får träffa nya ansikten och när man sedan möts på stan ska man kunna hälsa och känna närhet.

Läs också:  Miljonbidrag stärker föreningar

Mer läsning

Annons