Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturdagarna i Hed lever vidare ännu ett år

I tre dagar kommer kulturen lyftas fram i Hed. Besökarna kommer få möjlighet att se samhället från förr och även bjudas på musik och fotoutställning.

Annons
Jessica Berg och Veine Eliasson hälsar välkomna till Kulturdagarna i Hed, där man bland mycket annat kan få se en kolmila.

I 18 år har kulturdagarna tagit plats i Hed. Men det är första gången som det sträcker sig över tre dagar.

– Det har alltid varit två dagar förut. Men eftersom det pågått så länge så öppnar vi det med en konsert i Heds kyrka redan på fredag, säger Veine Eliasson, ordförande för kulturdagarna i Hed.

Under fredagskvällen tänder de även en minimila vid Karmansbo smedja som nyligen fick sitt nyrenoverade vattenhjul invigt.

Det kommer även finnas möjlighet att få prova på en gammaldags skollektion.

– Det finns en ”sträng” lärare som kommer hålla i en lektion. Det tycker jag är väldigt roligt att den möjligheten kommer finnas, säger Veine Eliasson.

För den som är sportintresserad, kommer det under söndagen finnas möjlighet att se SM-bronsmedaljörerna i dragkamp från Heds IF. De ska gå en match där.

– Det är väldigt stort att lilla Hed har ett lag som tagit SM-medalj. Så jag hoppas det blir uppskattat av alla, säger Veine Eliasson.

De har inte satt upp ett besöksmål för helgen. Men Veine Eliasson hoppas på att det svenska sommarvädret bestämt sig för att vara soligt.

– Som med alla utomhusaktiviteter beror antalet besökare på vädret. Men det brukar vara ganska populärt i alla fall.

Mer läsning

Annons