Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LSS-boende i Skinnskatteberg blir dyrare

Bygge i Skinnskattebergs 1,2 miljoner kronor dyrare - pengar tas från dammprojekt.

Annons

Bygget av Skinnskattebergs LSS-boende stärks med 1,2 miljoner kronor.

Kommunen och Sveaskog AB har tidigare diskuterat en eventuell samfinansiering för att bygga om Liendammen. Sveaskog har valt att inte delta i projektet, då företaget bara finansierar ombyggnationer och reparationer av dammar som behövs ur säkerhetssynpunkt.

Kommunstyrelsen har sedan beslutat, på tekniska utskottets förslag, att utöka LSS-byggnationens budget med 1,2 miljoner kronor – pengar som från början var avsatta till Liendammens ombyggnation. LSS-boendets slutnota landar på 14,2 miljoner i stället för 13.

– Det fattas pengar till LSS-byggnationen. Man har bland annat sett att det behövs höj- och sänkbara köksenheter. Detta hade inte räknats med bland kostnaderna från början, säger Jan Lejon (FP), ordförande i tekniska utskottet i Skinnskatteberg.

– Annars hade vi fått vänta tills budgeten är klar och då hade LSS-boendet inte blivit klart i år, tillägger han.

Tanken med en ombyggnation av Liendammen är att automatisera vattenflödet till Liensjön. Det sköts manuellt tills vidare.

– Sedan så får vi titta på hur vi löser det här i framtiden, säger Jan Lejon.

Förvaltningen har fått i uppdrag att fortsätta diskussionerna med Sveaskog gällande Liendammen. Byggnationen blir inte av innan årsskiftet.

Mer läsning

Annons