Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonsatsning för industrijätten

Systemair gör en av sina största investeringar på 20 år.

Annons

Systemair investerar 20 miljoner kronor i en ny maskinlösning med flera sammanhängande maskiner för plåtbearbetning. Nyheten gick ut till personalen vid jul.

– Kostnadsmässigt är detta vår tredje största investering sedan 1997, säger Johnny Nielsen, produktionsutvecklare på Systemair.

I den nya maskinlösningen, som gör produktionen mer modern och automatiserad, kommer mer material kunna tas till vara, eftersom plåten kommer in som rullar i stället för hela plåtark.

– Det kommer minska plåtspillet med tio procent, och vi får mer pengar till att ytterligare förbättra produktionen, säger Johnny Nielsen.

Som FP tidigare berättat nådde Systemair ett rörelseresultat på 134 miljoner kronor i sin senaste kvartalsrapport, en minskning på 22 miljoner kronor jämfört med motsvarande kvartal 2014. Detta beror mycket på att utvecklingen i Östeuropa påverkat resultatet negativt.

– Vi tror att vi kan komma tillbaka och det är därför vi investerar, samtidigt som vi fortfarande lider av utvecklingen i framför allt Ryssland, säger Anders Ulff, finanschef på Systemair.

Hur kan investeringen lyfta företaget på sikt?

– Vi vill bli mer konkurrenskraftiga och skapa fler arbetstillfällen, med mer kvalificerade uppgifter inom exempelvis produktutveckling, säger Anders Ulff.

Mer läsning

Annons