Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljontillskott till Kottens förskola

Skinnskatteberg jobbar med att förnya hyresavtalet för förskolan i Färna. Samtidigt söks en varaktig lösning för lokalbehoven.

Annons

1 425 000 kronor är öronmärkta till investeringar i förskoleverksamheten i Färna. Det beslöt kommunstyrelsen tidigare i somras. Ärendet var även nyligen uppe i barn- och utbildningsutskottet.

– Vi försöker förlänga det befintliga avtalet, åtminstone året ut. Vi räknar med att nå en uppgörelse nästa vecka, säger Nima Poushin, kommunchef i Skinnskatteberg, och fortsätter:

– Parallellt utreder vi alternativ till ett förslag för en långsiktig lösning.

I kommunstyrelsen

i juni var politikerna oeniga om hur mycket pengar som bör investeras i Färna. Bo Öberg (M), tycker att läget i Färna är brådskande, men reserverade sig för sitt eget förslag: att bara lägga 725 000 av de 1 425000 kronorna till det.

– Det finns även annat viktigt, som nya bostäder. Det måste projekteras och jag ville avsätta 400 000 till det. Ska kommunen växa måste det hända något, säger han.

– I slutändan kommer det kosta mer än 1,425 miljoner i Färna men det kan vi väl ta i budgetarbetet i höst.

Carina Sándor (FP), kommunalråd i Skinnskatteberg, stöder det tagna beslutet, att satsa hela eller delar av de 1,425 miljonerna i Färna.

– Tekniska utskottet har ju berett frågan och lämnat förslag för disponering. Nu måste vi hitta alternativa lokaler, men vilka det blir är inte klart. Men det är ett prioriterat ärende och vi måste hitta en lösning, säger hon.

Krävs mer skarpa förslag

Sektorn för teknik och service fick två miljoner kronor för projektering inför budgetåret 2015.

Av detta har 575 000 kronor fördelats till renoveringar av förskolan i Nyhammar.

Kommunstyrelsen har sedan beslutat att hela eller delar av de resterande 1 425 000 kronorna ska investeras i en lösning för förskolelokaler i Färna.

Förvaltningen förbereder ett konkret förslag som politikerna ska ta ställning till.

Mer läsning

Annons