Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noll nominerade till miljöpris – i år igen

Trots bred marknadsföring har Skinnskatteberg inte fått in några nomineringar till kommunens miljöpris och miljöstipendium.

Annons
Skinnskattebergs kommun. Kommunstyrelsen utser vinnarna till miljöpriset och stipendiet.Foto: Arkivbild

Om några vinnare ska kunna utses i år återstår att se – den 31 juli gick ansökningstiden ut utan att några förslag kommit in.

– Det kan bero på att det är så mycket annat under våren och sommaren som man ska hinna med. Men jag tror absolut inte att folk tycker att priset och stipendiet är onödigt, säger Johan Boklund, kommunsekreterare i Skinnskatteberg.

Läs mer: Fågelskådare och snigeljägare får miljöpris

Även i fjol uteblev nomineringarna, men sedan kommunen förlängt tiden inkom två ansökningar till miljöpriset och en till stipendiet.

– Vi har gjort som förra året och varit ute i sommarnumret av 0222:an samt lagt ut det på kommunens Facebooksida och hemsida.

Läs mer: Chans till vinst för ortens miljövänner

I år finns 10 600 kronor att dela ut för priset och stipendiet. Miljöstipendiet ges ”för studier, kurser, studieresor eller annan aktivitet, vars syfte är förkovran i miljöfrågor”. Miljöpriset kan gå till personer som är skrivna i kommunen, eller till organisationer, föreningar eller verksamheter som är aktiva i Skinnskatteberg. Detta delas ut till insatser som lett till en bättre miljö eller som exempelvis förebyggt miljö- och hälsofarlig verksamhet.

Kommunstyrelsen utser vinnarna och beslutar hur potten ska fördelas. Slutdatumet för att nominera och eller ansöka om miljöpriset och miljöstipendiet har förlängts till den 30 september.

Mer läsning

Annons