Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny lekplats kan börja byggas i år

Miljonbelopp till ny lekpark - flera förslag på placering.

Annons
Den nya lekplatsen ska gärna passa barn mellan 0 och 12 år, tycker Skinnskattebergsbon och föräldern Michaela Brandt (med katalogen).

Många hade frågor och åsikter när allmänheten bjöds in till öppet möte för att diskutera var den nya lekplatsen ska vara.

Kommunen kommer att bygga en större lekplats i Skinnskatteberg, ett arbete som grundar sig i förra årets totalbesiktning av de 22 lekplatserna.

– Jag tycker att kommunen har satsat för lite på lekplatser, säger tvåbarnsmamman Michaela Brandt.

Hon var en av dem som kom till Kulturhuset Korpen i torsdags, där kommunen hämtade in åsikter om den nya lekplatsens placering och utformning.

De flesta föräldrar på plats föredrog lekplatser med mer utrustning, snarare än med några få större saker.

Läs mer: Föräldrar vill ha bättre lekplats

Vad gäller plats presenterade kommunen tre förslag: gräsytan framför Sotvretsvägen 19, vid platsen där den nuvarande lekplatsen står på Hagstuvägen samt på Klockarberget, som mottogs med svalt intresse.

– Av dessa är Hagstuvägen bäst. Den är placerad mitt mellan förskolorna. Men bäst vore Herrgårdsängen nära Skogsmästarskolan, säger Michaela Brandt.

– Det viktigaste är att den nya lekplatsen kan användas dagligen och att den även inkluderar förskolans och fritidshemmens barn.

Tekniska förvaltningen kommer fortsätta att hämta in åsikter och ska sedan ta fram ett politiskt förslag om lekplatsen. Målet är att den ska börja byggas under året.

Cirka 1,5 miljoner kronor beräknas finnas tillgängliga för den nya lekplatsen.

Läs mer: Lekplatser föreslås en miljon i anslag

Mer läsning

Annons