Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt samarbete för fiber i Skinnskatteberg

Ett nytt avtal för fiber är skrivet i Skinnskatteberg. Målet är att de företag och hushåll som vill ha fiber ska få möjlighet till det efter sommaren.

Annons

IP-Only tillsammans med Skinnskattebergs kommun har skrivit ett samarbetsavtal angående fiberutbyggnad.

Läs mer:  Första steget mot fiber har tagits i Baggbron

Fagersta-Posten har tidigare skrivit om landsbygdens oro över internetuppkopplingen när det äldre bredbandet försvinner. Skinnskattebergs kommun hoppas det här ska vara ett steg mot en lösning.

– Tron och förhoppningen är att även landsbygden ska få fiber. Men det beror på hur stort intresset är, säger Johannes Nilsson, utvecklingsledare hos Skinnskattebergs kommun.

Det som nu väntar är att ytterligare beställningar kommer in för att byggnationen ska komma i gång.

– Förhoppningen är att vi i några områden ska komma i gång och bygga till hösten när markavtal med markägare är skrivna, säger Mats Olofson, affärsutvecklare på IP-only.

Vi har sökt Carina Sándor, kommunstyrelsens ordförande i Skinnskatteberg, för en kommentar, men inte nått henne via telefon. Men hon svarar via mejl.

– Alla kommunens fastigheter, kommer få bredband via fiber. Det innebär också att IP-Only kommer jobba för att förverkliga vår målsättning att alla byggnader med bostäder och verksamheter i kommunen ska ha möjlighet till bredband via fiber.

Läs också: Byalag går ihop för att få fiber till Stjärnvik

Mer läsning

Annons