Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omstart för kritiserat arvodesbeslut

Kommunstyrelsens ordförande, som sedan i höstas är Carina Sándor (FP), kommer hädanefter att arvoderas för heltid. 

Annons

Det beslutade kommunfullmäktige i Skinnskatteberg nyligen. Heltid innebär att arvodet totalt stiger från 450 000 till 600 000 kronor på ett år. 

Samma beslut fattades av fullmäktige i mars, men har efteråt fått tas om efter att förvaltningsrätten upphävt beslutet. Arvodesfrågan angår Carina Sándor, som deltog i ärendets handläggning, personligen, menade förvaltningsrätten i sin dom. Att fullmäktige dessutom fattade beslut i frågan, när mer än en tredjedel röstat för återremiss till kommunstyrelsen, har också kritiserats av rätten. 

Det nya beslutet innebär att arvodet för kommunstyrelsens ordförande återgår till samma nivåer som under förra mandatperioden. Både majoriteten och oppositionen var eniga, menar Bo Öberg (M), kommunfullmäktiges ordförande i Skinnskatteberg.

 – Ingen yrkade avslag. Socialdemokraterna vill ju också ha det här uppdraget på heltid, säger han. 

Kommunfullmäktige beslöt i höstas, på alliansens förslag, att införa ett oppositionsråd under mandatperioden. Detta beslut har upphävts då de rödgräna inte varit intresserade. En del av pengarna som var öronmärkta för ett oppositionsråd kommer nu att användas till kommunalrådets arvode.  

Mer läsning

Annons