Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst till slutet i spelet om makten

Skinnskattebergs politiker möts i fullmäktige på måndag kväll. Det kan bli ett laddat möte som ger en fingervisning om vem som tar makten i kommunen.

Annons
Alliansen i Skinnskatteberg lägger sig inte platt gentemot de rödgröna, när kommunen väljer ny fullmäktigeordförande i kväll, berättar Carina Sándor (FP). Kommunalrådet Lars Andersson (S) tycker att Alliansen borde lägga ned sina röster.

En sluten omröstning väntar de nya fullmäktigeledamöterna i morgon kväll. De står bland annat inför valet om vem som ska bli fullmäktiges ordförande.

– Det är ett viktigt val, säger Lars Andersson (S), kommunalråd.

Allt talar för att de rödgröna och den borgerliga alliansen lägger fram två olika förslag. Då inget av blocken har majoritet i fullmäktige kan det bli Sverigedemokraterna som får fälla avgörandet.

Lars Andersson är kritisk till att Alliansen inte lägger ned sina röster, eftersom de är mindre än de rödgröna. Han tror att Alliansen räknar med att få stöd av SD.

– Sverigedemokraterna har röstat med Alliansen i fyra år, säger Andersson.

Alliansen har meddelat att de aldrig sagt att de kommer att samarbeta med SD. Petri Ojala (SD) berättar att inget annat parti kontaktat honom och att SD inte avslöjar sina planer förrän omröstningen är gjord.

– Vi har inget att förlora på det. Vi får se, säger han.

De kommande månaderna ska fullmäktige även rösta om budgeten och utse ett nytt kommunalråd. Om valet i morgon ger svaret på vilket block som kommer att vinna även då, kan man bara kan spekulera i, menar Lars Andersson.

Mer läsning

Annons