Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tyckte barnen om den nya lekparken i Skinnskatteberg

Det har varit efterlängtad invigning av Linbaneparken i Skinnskatteberg. Hundratals barn gav omedelbart tummen upp.

Annons

Invigning av Linbaneparken med initiativtagaren Michaela Brandt och kommunalrådet Carina Sandor (L).

Michaela Brandt startade i oktober 2014 en facebookgrupp som, om den nådde 300 medlemmar, skulle resultera i att ett medborgarförslag lämnas in till politiker i Skinnskattebergs kommun om att en ny lekplats var på sin plats.

Efter bara 30 minuter hade medlemsantalet nått 300 medlemmar och Michaela höll sitt ord. Hon förklarade för politikerna vikten av en lekplats/träffpunkt som alla kan nyttja även under dagarna.

– Vi behöver denna gemensamma träffpunkt där man kan träffas över generationer och kulturella generationer där vår gemensamma nämnare är barn, sa Michaela Brandt vid invigningen av Linbaneparken där 100-tals barn, tillsammans med lärare och föräldrar, deltog.

Kommunalrådet i Skinnskatteberg, Carina Sándor, invigde den tillsammans med Michaela Brandt.

– Ett stort tack till alla inblandade och allt engagemang, utan engagemanget hade det inte gått så här fort. Det är tack vare Michaela det här har påskyndats, sa Carina Sándor med ett stort leende på läpparna.

Linbaneparken ligger i centrala Skinnskatteberg och att döma efter dagens intresse från barn och föräldrar kommer det att bli en välbesökt plats av Skinnskattebergsbor i alla åldrar även framöver.

Vad tycker ni är roligast med nya linbaneparken?

Lova Engberg Pedersen (7år): “Linbanan för att man kan åka snabbt”Hasti Mohammedi (8år): “Fågelgungan för att den är snabb och rolig”Melker Karlsson (7år): “Linbanan och klätterställningen för att man kan åka snabbt och klättra”

Förskolebarnen köade till fiskedammen.

Många barn och föräldrar var på plats när lekparken invigdes.

Mer läsning

Annons