Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snatterier drabbar mindre butiker hårt

Stölder och snatterier drabbar handeln hårt. För butiker på landsbygden, med mindre omsättning, kan lagföring vara en överlevnadsfråga.

Annons
snatterier var temat. Carina Sándor och Coops Carl Wång träffade Roger Haddad (L), riksdagsledamot och rättspolitisk talesperson, på inbjudan av Icas butikschef Andreas Runeson.

Med inbjudan från butikschef Andreas Runeson Ica Nära i Skinnskatteberg har en träff förekommit med riksdagsledamot Roger Haddad (L), kommunalråd Carina Sándor och Coops butikschef Carl Wång i Skinnskatteberg.

Samtalsämnet var snatterier, stölder och lagens tillkortakommande avseende den typen av brottslighet.

– Butiker, polisen och rättsväsendet behöver bättre lagstöd för att lösa problematiken med snatterier. Kriminaliteten får inte sätta stopp för Icas och Coops överlevnad i Skinnskatteberg, säger Carina Sándor.

Butikscheferna berättade om sina erfarenheter och svårigheter att genom lagar få ett stopp för snatterier.

– Snatterier är för oss ett stort, kostsamt och tidskrävande problem. Störst är problemet med livstidskriminella, där det nuvarande rättssystemet med straffrabatt gör att personen sällan döms för snatterier i samband med att de döms för grövre brott, säger Andreas Runeson.

– Snatterier och hot mot personalen inom handeln måste tas på största allvar. (L) kommer i riksdagen att driva förslag om tidigare konsekvenser, även för unga lagöverträdare, men även se över straffskalan. De verksamma inom handeln måste känna tillit till rättsväsendet, säger Roger Haddad.

Mer läsning

Annons