Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systemair får ny stororder

Ett jättesjukhus i Turkiet har beställt luftbehandlingsaggregat för 5,2 miljoner euro, motsvarande cirka 50 miljoner kronor.

Annons
Systemairs uppdrag att tillverka 550 luftbehandlingsaggregat till Bilkent Integrated Healthcare Campus i Ankara stärker företagets ställning som ledande aggregattillverkare i Turkiet, berättar vd:n Roland Kasper.

Systemair ska leverera omkring 550 aggregat till Bilkent Integrated Healthcare Campus i Ankara. Ordern utgör en stor del av Systemairs årsvolym i företagets fabrik i Istanbul, där produkterna ska tillverkas, berättar Roland Kasper, vd för Systemair.

Luftbehandlingsaggregaten ska levereras mellan april och oktober.

Något som gör denna order speciell är att 250 av de 550 luftbehandlingsaggregaten är hygiencertifierade, tycker Roland Kasper.

– Detta bekräftar vår kunskap inom hygienaggregat. Allt i processen är gjort så att de håller i hygienklassade miljöer, alltifrån materialval till design. Detta gör att det inte kommer stoft och kemikalier ut i luften, så att de håller kvalitén till och med i operationssalar.

Företaget gläds att kunna leverera större ordrar i ett läge av politisk oro i Turkiet.

– I ett sådant läge brukar det inte finnas så stora projekt, eftersom investeringstakten brukar vara mindre i länder med politisk oro. Att vi även i sådana tider kan få sådana projekt visar att vi gör rätt saker, säger Roland Kasper.

Bilkent Integrated Healthcare Campus är ett universitetssjukhus med över 100 operationssalar och förväntas behandla cirka 35 000 patienter per dag. Verksamheten har cirka 8 000 anställda.

Mer läsning

Annons