Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågtrafik i Skinnsberg över helgerna

Reparationerna efter tågurspårningen i Frövi avbryts över jul- och nyårshelgerna. Då öppnar Trafikverket för persontrafik istället - dygnet runt.

Annons

Från och med idag, tisdag, 20.00, öppnas det för persontrafik genom Frövi igen mot Skinnskatteberg. Men reparationerna är inte klara.

– Vi kommer avbryta arbetet över julhelgen, så då kör vi persontrafik dygnet runt, säger Jonas Bruce som är enhetschef för underhåll vid Trafikverket.

Persontrafiken är alltså tillfällig över de röda dagarna till och från Skinnskatteberg mot Örebro. Arbetet återupptas på morgonen den 28:e december och då stängs spåret för persontrafik igen.

– Då går vi igång och jobbar igen fram till nyår, när vi har ett nytt uppehåll, säger Jonas Bruce.

Uppehållet blir då över nyårshelgen, 31 december till 3 januari. Persontrafiken släpps då på igen. Jonas Bruce kan inte säga när hela reparationen kommer vara helt klar, men tror att det kan finnas en minimal chans att arbetet blir klart till uppehållet över nyår.

– Går arbetet riktigt bra 28:e till 30:e finns en mycket liten chans att vi kan vara klara då, men det är inget jag lovar. Det är liten, liten möjlighet.

Mer läsning

Annons