Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Tar tid att uppleva Skinnskatteberg”

Många av aktiviteterna i kommunen är sådana som kräver mer än en eller ett par timmar, berättar Johannes Nilsson, utvecklingsledare på Skinnskattebergs kommun.

Annons

– Att uppleva naturen eller bo på något av de ställen som finns är ju en upplevelse i sig. Gör man sådant så vill man inte ha stress utan då vill man kanske vara här i några dagar. Det är ju ett ”kvalitativt turistande”, det tar tid att uppleva Skinnskatteberg.

Läs mer om den ökande turismen till Liens camping

Närheten och tillgången till naturen är Skinnskattebergs största turismtillgång, menar Johannes Nilsson.

– Det finns djupa men tillgängliga skogar, med elljusspår och välmärkta stigar och leder, men även en massa sjöar att åka båt på och fiska i.

Men vad är mer specifikt för just Skinnskatteberg?

– Det kan ju vara annorlunda naturnära boenden, där gästerna oftast kommer från städerna. Men annars är det nog ekomusembiten, att gå på museum som är de verkliga gamla smedjorna.

Läs också:  Researrangör får prestigefyllt pris

Läs också:  Fler går ihop för att stärka turismen

Lockar turister från utlandet

Skinnskattebergs kommun har ingen statistik över vilka turistmål som lockar flest besökare.

Men enligt Henrik Wester, turismchef på länets turismorganisation på Västmanlands kommuner och landsting, är det främst två turistmål i Skinnskatteberg som utmärker sig.

– Om man ser på vad som ger genomslag, både bland långväga svenska besökare och internationellt, så är det Wild Swedens safariturer och mer udda boenden som Kolarbyn Ecolodge, säger han.

Mer läsning

Annons