Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tekniska chefen: ”Så här får det inte gå till”

Hanteringen av bygglovsansökan för Nyhammars förskola är oacceptabel, menar Thomas Lenell, sektorchef på teknik och service i Skinnskatteberg.

Annons

Det ökade barnantalet har gjort att förskolan i Nyhammar måste renoveras.

Arbetet med en altan och tillhörande tak påbörjades trots att kommunen inte sökte bygglov på förhand. Och i den ansökan som sedan kom in saknades fasadritningar och teknisk beskrivning, vilket tekniska förvaltningen meddelades i slutet av oktober.

Målet var sedan att lämna in en komplett ansökan innan miljö- och byggnadsnämndens sista möte i år, den 9 december, vilket inte skedde.

– Jag har varit väldigt tydlig i att detta ska hanteras men förstod i förra veckan att ansökan inte kommit in, vilket jag starkt ifrågasatte, säger Thomas Lenell.

– Så här får det inte gå till helt enkelt. Hanteringen är inte acceptabel på något sätt. Ansvaret att allt är komplett har legat hos fastighetschefen, tillägger han.

Michel Tränefors har fram tills nyligen varit fastighetschef i Skinnskatteberg.

Vad beror dröjsmålet på?– Jag har inte hunnit med. Det har varit prioriterat men jag har missat det där. Det borde ha gått fort att komplettera, säger han.

En komplett bygglovsansökan registrerades den 17 december.

– Men det är inte säkert att nämnden beviljar ansökan. Då får man återställa byggnationen. Det kostar mer av skattebetalarnas pengar, säger Angelique Nyström (L), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden i Skinnskatteberg.

Mer läsning

Annons