Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Telejättens nya mobilmast är i gång

Telia fick tillstånd att bygga en ny mobilmast i Skinnskatteberg i början av förra året. Nu är den i drift. "Äntligen", säger Matti Nokelainen, som bor nära masten.

Annons

Skinnskatteberg. Fagersta-Posten har tidigare skrivit om den nya mobilmasten som står intill riksväg 68, mellan Baggbron och Godkärra.

Formellt tog Telia masten i drift för en och en halv vecka sedan. Men redan innan dess har den testats och kunder ska ha fått bättre täckning.

– Äntligen är den i gång och vi märker skillnad. Jag har fulla stolpar på min mobiltelefon, säger Matti Nokelainen, som bor nära masten.

Han konstaterar dock att det har tagit lång tid innan masten började användas.

– Vi fick tillstånden klara i mars 2014. Den var färdigbyggd i november och sedan väntade vi på transmissionen som blev klar innan nyår, säger Roija Rafii, presskommunikatör på Telia.

Det är en så kallad 4G-mast som Telia har satt upp. 4G-täckningen gör att kunderna kan surfa i högre hastighet och den avlastar även andra frekvenser.

– Som kund ska man kunna uppleva att nätet blir väldigt bra. Att man kan surfa på ett bra sätt och att man kan ringa utan problem, säger Roija Rafii.

– Vår förhoppning är att man ska bli nöjd, tillägger hon.

Mer läsning

Annons