Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trött på skadegörelse

Upprepat sabotage får Färna dansbanas föreståndare att stänga.

Annons
Evenemangsschemat för kommande år på Färna dansbana var klart, men då skadegörelsen fortsatte lessnade föreståndaren Tapio Palola.

Sommaren 2014 tog tre eldsjälar beslutet att återuppliva Färnas dansbana efter 15 år av inaktivitet. Vid sommarens slut hade fyra dansbandskvällar ägt rum och sommaren 2015 började planeras.

Då två arrangörer drog sig ur stod Tapio Palola kvar som ensam ansvarig. Inför sommaren 2015 bokade han band, ordnade sponsorer, och fixade arbetskraft. Allt som fattades var ett beslut från länsstyrelsen om hastighetssänkning intill dansbanan. Men i väntan på beviljat förslag pågick skadegörelse på området.

– Det är någon som förstör här gång på gång. Anslagstavlan rivs ner och proppar dras ut ur proppskåpet, säger Tapio Palola.

Inte nog med det så har saker stulits ur förrådet. Tapio polisanmälde händelserna tidigt i höstas, men utan resultat, vilket har fått honom att tröttna.

– Det händer ingenting. Skadegörelsen fortsätter och jag är så trött på att ta itu med det. Jag har försökt att driva det här själv, och jag har tänkt att jag inte ska ge mig, men nu orkar jag inte längre.

Fyra dansbandskvällar var inbokade för 2015. Tapio Palola såg förväntansfullt på sommaren, men nu ställer han in allt.

– Nu skiter jag i det här.

Mer läsning

Annons