Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill se gångbana i centrala Skinnskatteberg

Frågan om att anlägga en gång- och cykelbana längs Köpingsvägen är åter på tapeten sedan Lars Andersson (S) motionerat om att kommunen ska utreda möjligheterna till det.

Annons

Lars Andersson tycker att en gång- och cykelbana ska dras utmed Köpingsvägen från parkeringen vid Kulturhuset Korpen och skolan och följa vägen på den sidan fram till Masmästarvägen.

– Jag tror att det här skulle vara välkommet för många att få en sådan här möjlighet. Även för skolbarn som ska ta sig in. Det finns andra varianter att åka längre upp i samhället men för de som bor i nedre delen av Masbo skulle det vara alldeles förträffligt, säger Lars Andersson.

Frågan om en gång- och cykelbana längs med Köpingsvägen diskuterades 2012 i samband med att hastighetsbestämmelserna i Skinnskattberg sågs över och så småningom ändrades.

Dock blev det inget beslut den gången.

– Diskussionen fanns då men den kom aldrig till skott och därför tänkte jag att det vore bra att väcka den här frågan igen nu som en motion så att man skulle få titta över vad det kostar och vilka möjligheter som finns.

Lars Andersson hänvisar till att Köpingsvägen som också är genomfartsleden trafikeras av tung lastbilstrafik, kollektivtrafik och övrig trafik.

Mer läsning

Annons