Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialministern träffar Region Västmanland i Uppsala

Socialminister Annika Strandhäll träffar ledningen för Region Västmanland i Uppsala den 15 december. Syftet är att diskutera hälso- och sjukvårdsfrågor.

Annons
Socialminister Annika Strandhäll (S). Arkivbild.

Den 15 december träffar socialminister Annika Strandhäll (S) regionledningen för Västmanland på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Mötet är en del av ministerns pågående sjukvårdsturné genom landet, som påbörjades 25 oktober och pågår fram till den 15 december.

Läs också: Strandhäll(s) sjukvårdsturné gör stopp på äldreboende i Västerås

Enligt ett pressmeddelande från Socialdepartementet kommer frågor som kompetensförsörjning, arbetsmiljö, tillgänglighet, förlossningsvård, psykiatri och strukturfrågor i vården att tas upp med regionledningen. Syftet med mötet är också att "lyssna in och se hur situationen ser ut runt omkring i landet och att följa upp regeringens satsningar".

Läs också: Annika Strandhäll (S): "Vi ska vända sjuktalen"

- Jag ser fram emot att diskutera de viktigaste sjukvårdsfrågorna och vill säkerställa att regeringens satsningar får full effekt och når fram till Region Västmanlands invånare. Personalfrågorna är centrala och jag är därför angelägen av att bland annat se hur man arbetar med att bli av med beroendet av hyrläkare, säger socialminister Annika Strandhäll i en kommentar.

Av de satsningar som regeringen presenterade i höstbudgeten får Region Västmanland knappt 120 miljoner kronor under 2018.

Mer läsning

Annons