Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora militärövningen Aurora påverkar trafiken på E18 kraftigt

Måndag 18 september brakar övningen loss. 22 september används ena körfältet på E18 från Enköping österut för militära förflyttningar.

Annons

I försvarsmaktsövning Aurora 17 berörs förband över hela Sverige.

Främst utspelar sig övningen i Mälardalen, Stockholm, längst ostkusten från Trosa ner till söder om Oskarshamn, på och runt Gotland samt i Göteborg.

Det kommer att röra sig en stor mängd fordon på marken i områdena och en ökad militär närvaro kommer att vara påtaglig vilket innebär vissa begränsningar i framkomlighet.

Övningen innebär en påverkan på trafiksituationen i berörda områden under övningsperioden, som pågår i huvudsak från måndag den 18 september till onsdag den 27 september.

Försvarsmakten vill göra allmänheten uppmärksam på att det kan förekomma begränsad framkomlighet under vissa perioder.

Via en interaktiv karta kan man hitta information om vilka områden som berörs och vilka datum som är värda att ha lite extra uppmärksamhet på.

E18 – Enköping, Arlanda, Kungsängen

Under fredag förmiddag vecka 38 (22 september) kommer delar av E 18 att användas för att förflytta stridsvagnar och stridsfordon i riktning österut. Ett körfält kommer att vara avstängt för denna förflyttning och därmed är det begränsad framkomlighet på den sträckan.

Området kommer att vara påverkat av militär trafik och förband kommer att röra sig på civil mark efter avtal med berörda markägare.

Stockholm:

Under söndagen kommer stora mängder militära fordon att röra sig genom staden, från norr om Stockholm, Uppsala/Arlanda-området till söder om Stockholm, Södertäljeområdet.

Under söndagen vecka 38 (24/9) genomförs en Försvarsupplysningsdag på Gärdet inne i Stockholm där man kan möta Försvarsmaktens olika förband, ta del av utställningar och förevisningar.

Båda dessa aktiviteter kommer att ha påverkan på trafiksituationen och ska du ta dig fram i Stockholm rekommenderas du att lämna bilen hemma, och att följa informationen som ges via Trafikverket och trafikradion, samt följa Försvarsmaktens olika kanaler för uppdaterad information.

Södertälje ett av övningsområdena:

Från söndag vecka 38 (24/9) till och med onsdag vecka 39 (27/9) kommer övning Aurora 17 att koncentreras till området söder om Stockholm. Detta innebär att området söder om Södertälje, Strängnäs och Oxelösund tydligt kommer att beröras av militär trafik och övning på allmänna vägar. Därtill kommer förband även att röra sig på civil mark, efter avtal med markägare.

Mer läsning

Annons