Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studera med lön – ny utbildning på MDH

Under höstterminen 2018 startar en ny utbildning på Mälardalens högskola där man har en fast lön samtidigt som man studerar.

Annons

Utbildningen vänder sig till dem som vill jobba som lärare i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, det skriver MDH i ett pressmeddelande.

Studenterna anställs i någon av nio kommunerna Västerås, Arboga, Eskilstuna, Flen, Katrineholm, Norberg, Skinnskatteberg, Surahammar eller Trosa, som är de kommuner som är med i projektet för att få fler att söka sig till läraryrket.

Samtidigt som studenterna läser till grundskollärare, med en studietakt på 75 procent, arbetar de 50 procent. Halvtidstjänsten innebär att studenterna får en månadslön om 18 000 kronor under hela studietiden.

Studenterna kan även söka studiestöd hos CSN.

"Sverige behöver fler lärare och vi på MDH vill på alla sätt vi kan bidra till att göra det möjligt. Det här är ett samarbete vi tror blir fördelaktigt för kommunerna som deltar och för de som utbildar sig, säger Pia Lindberg", chef på akademin för Utbildning, kultur och kommunikation.

Utbildningstiden är på drygt nio terminer och programmet kommer vara öppet för ansökan en tid efter ordinarie ansökningsperioden som stänger 16 april.

Mer läsning

Annons