Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandflyget upptäckte skogsbrand i Ramnäs – branden kan vara anlagd

Strax efter klockan 15 larmades räddningstjänsten till en brand i Ramnäs. Branden har tagit flera timmar att släcka och polisen kan inte utesluta anlagd brand.

Annons

Vi sände live i samband med eftermiddagens släckinsatser.

Det rör sig om en skogsbrand vid Sothällen i Ramnäs. Brandflyget upptäckte en rökpelare och slog larm om branden.

Räddningstjänsten kom fram till platsen vid 15.30-tiden och påträffade en brand på 30 x 30 meter strax utanför Ramnäs tätort, men branden hade spridit sig en timme senare och beräknades då täcka en yta på 50 x 50 meter.

Inledningsvis var branden inte under kontroll men räddningstjänsten kraftsamlade med personal från stationerna i Surahammar, Virsbo och Västerås. En stund senare kunde styrkorna från Virsbo och Västerås återvända till stationerna, förutom en av tankbilarna från Västerås.

Strax efter klockan 18 meddelade räddningstjänsten att släckningsarbetet gått framåt.

– Vi var snabbt på plats och med mycket resurser. Nu har vi bara styrkan från Surahammar med en släckbil och en tankbil från Västerås kvar vid branden, säger Gunnar Henriksson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten kommer att vara kvar med styrkan från Surahammar fram till klockan 21 för att sedan lämna över till markägaren för eftersläckning och bevakning.

Polisen kan inte utesluta möjligheten att branden varit anlagd och är enligt ett pressmeddelande mycket intresserade av att komma i kontakt med folk som kan ha sett fordon och/eller personer röra sig i området under torsdagseftermiddagen.

Den som har upplysningar att lämna kan kontakta polisen på telefon 11414. Bevittnar man ett pågående brott eller om det är fara för liv och hälsa ska man ringa 112.

Texten uppdateras.

Mer läsning