Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tove Åkerman från Köping är länets företagsammaste person 2016

Tove Åkerman-Stenman från Supportföretaget TMJ Group i Köping utsågs under onsdagen till Årets företagsammaste person i Västmanland. Utmärkelsen delades ut av Svenskt Näringsliv på Expectrum i Västerås.

Annons

Tove Åkerman, vd för Supportföretaget TMJ Group, blev Årets  företagsammaste person 2016.

– Jag är omtumlad och chockad. Det betyder otroligt mycket för mig att vinna. Man jobbar på i det tysta och plötsligt så uppmärksammas man, säger Tove Åkerman överväldigad.

På kort tid har Tove Åkerman byggt upp ett supportföretag med omkring tiotalet anställda som arbetar med marknadsutveckling och analys, mot energi- och byggsektorn. För att kunna förverkliga sin dröm om att bli egen företagare sålde hon bilen och sade för 13 år sedan upp sig från en trygg anställning.

– Jag hade inga pengar, inga kunder när jag kastade mig ut i det okända. I dag växer vi som aldrig förr och jag är otroligt stolt över att vara störst i landet på innovativ marknadsanalys mot energibranschen.

Juryn som valt ut Tove bland fem finalister motiverade sitt val med formuleringen "modig, stark och tydlig i sitt entreprenör- och ledarskap".

– Med tävlingen Årets mest företagsamma människa hyllar vi och riktar ljuset mot de som skapar möjligheter för fler än sig själva, vågar när andra tvekar och tar idé till verklighet, sade Kristin Lahed från Svenskt Näringsliv före prisutdelningen.

Annons