Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Umeåföretag ska tömma sopor i Norra länsdelen

Företaget Allmiljö i Umeå AB kommer att ta över sophanteringen i Fagersta, Norber och Skinnskatteberg.

Annons

Detta sedan det nybildade kommunalförbundet VafabMiljö genomfört sin första upphandling.

Allmiljö vann upphandlingen för Västmanland Väster som omfattar åtta kommuner: Köping, Arboga, Kungsör, Hallstahammar, Surahammar, Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg.

VafabMiljö kommer att vara huvudman för och beställare av sophanteringen men köpa in själva tjänsten av Allmiljö.

Avtalet, som är värt drygt 175 miljoner kronor fördelat på sju år plus förlängning, omfattar både hushållssopor och matavfall.

- Det känns verkligen jätteroligt, då det här är den klart största affären någonsin för bolaget och faktiskt även den största i koncernens historia, säger Stefan Johansson, VD för Allmiljö och Kaj Johansson Gruppen AB, i ett pressmeddelande.

– Vi kommer att nyinvestera i ett 15-tal fordon och anställa ett stort antal chaufförer i regionen, berättar Stefan Johansson och fortsätter:

– De flesta fordonen i uppdraget kommer att drivas med biogas. Det matavfall som samlas in utgör basen för biogasproduktionen i regionen, så med biogas i sopbilarnas tankar blir kretsloppet fulländat.

Allmiljös bilar kommer att börja rulla i de aktuella kommunerna under oktober.

För närvarande pågår upphandling av område Öster, som omfattar kommunerna Sala, Heby och Enköping.

Område Mitt – Västerås – kommer VafabMiljö att köra i egen regi. Den 1 februari går det befintliga avtalet med Ragnsells för Västerås östra del ut och då tar VafabMiljö över uppdraget. VafabMiljö kör sedan tidigare i de västra delarna av Västerås.

Mer läsning

Annons