Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var tredje svensk drömmer om att starta eget

Under juli månad startades nära 4000 nya företag i Sverige, vilket är en ökning med 8 procent jämfört med samma månad förra året. Men ser man till det stora hela har nystartade företag minskat med 2 procent jämfört med 2016. "Förutsättningarna för att starta, driva och utveckla företag måste bli bättre så att fler kan förverkliga sina drömmar om småföretagslivet", säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma.

Annons

Många oroar sig för den ekonomiska biten, vilket är en anledning till varför man drar sig från att starta eget. Foto: Fredrik Sandberg / TT

– Småföretagandet är en nyckel för en fortsatt stark arbetsmarknad. Förutsättningarna för att starta, driva och utveckla företag måste bli bättre så att fler kan förverkliga sina drömmar om småföretagslivet, säger Boo Gunnarson företagarexpert på Visma Spc.

Var tredje svensk, och varannan ung svensk i åldrarna 18-29, drömmer om att starta eget företag enligt en Sifoundersökning som Visma gjort.

– Fyra av fem jobb skapas i små- och medelstora företag och därför är det glädjande att fler väljer att starta eget. Sverige behöver fler företag för fortsatt tillväxt och ännu fler nya arbetstillfällen, säger Boo Gunnarson.

Flest antal registrerade företag 2017 har Dalarna (för tredje året i rad), tätt följt av Norrbotten. Längst ner på listan hamnar Gävleborg och Kalmar.

Annons